Vienas pagrindinių Singapūro gyventojų pomėgių – maisto gaminimas. Šiam užsiėmimui jie skiria ypač daug laiko ir jėgų, o tai, jog šioje šalyje gausu skirtingų tautų ir kultūrų, verčia manyti, jog Singapūro virtuvė – tikras tradicinių patiekalų lobynas.
Tiems, kurie tiki šiuo teiginiu, iš tikrųjų neteks nusivilti, kadangi iš kitų šalių atkeliavę patiekalai yra patobulinti vietiniais prieskoniais, o puikiai išsivysčiusi maisto pramonė ir įvairios žemės ūkio kryptys leidžia vietiniams gyventojams rinktis iš begalės ingredientų – tereikia šiek tiek laiko, noro ir fantazijos, o tuomet jau gimsta stebuklai.
Pagrindinis Singapūro virtuvės pasididžiavimas, čili krabas, yra puikiai tinkamas tiems, kurie mėgsta aštrų maistą ir jūros gėrybes. Nors iš tikrųjų šiuo nacionaliniu patiekalu turėtų pasimėgauti kiekvienas šalies svečias – juk ne kasdien tenka valgyti tokį prabangų patiekalą, kuris puikiai atskleidžia valstybės maisto kultūros identitetą.
Vis dėl to nors jo išvaizda ir atrodo prabangiai, jau susidūrę su šiuo patiekalu dažniausiai skundžiasi, jog čili krabas nėra toks sotus, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o be to – reikalauja patirties valgant tokios rūšies jūros gėrybes, kadangi priešingu atveju prabangus pasisėdėjimas restorane gali virsti tikrai komedija.
Rytas Singapūro gyventojui iš karto būtų sugadintas, jeigu pusryčiams jis negalėtų suvalgyti Singapūro virtuvės gardėsio, vadinamo kaya toast. Nors jo gamyba labai paprasta – tereikia ant paskrudinto batono ar bandelės užtepti specialų džemą, pagamintą iš kokosų pieno – visus, paragavusius šio užkandžio, sužavi paprastas, tačiau tuo pačiu kažkuo ypatingas kaya toast skonis.
Norintiems sužinoti, kaip Singapūro virtuvė gali suderinti aštrius ir saldžius ingredientus, būtinai reikėtų paragauti kito itin populiaraus patiekalo – laksa. Tai yra makaronų sriuba, pasižyminti ypatingu aštrumu, tačiau tam, kad visiškai nenusidegintumėte liežuvio ją ragaudami, į šią sriubą taip pat yra pilamas kokosų pienas – jis suteikia šiek tiek saldumo, tačiau toli gražu neužgožia aitraus pagrindinio skonio.
Dar pora patiekalų – rotti prata ir Hainanese chicken rice – taip pat laikomi nacionaliniais Singapūro virtuvėje, nors dažniausiai jų atsiradimo istorijose galima rasti ir kitų gretimų valstybių pavadinimų. Rotti prata yra paplotėlis, kuris yra atkeliavęs iš Indijos, su pačiais įvairiausiais ingredientais, yra valgomas su kario padažu.
Kur kas paprastesnis patiekalas yra Hainanese chicken rice – jo galima paragauti bet kuriame miesto rajone. Nors valgis yra atkeliavęs iš Kinijos, vietinių gyventojų jis yra labai vertinamas. Tuo bando pasinaudoti ir politikai – bandydami parodyti, jog yra arti paprastų žmonių, dažniausiai atvyksta pavalgyti šio nacionalinio patiekalo kartu su jais, tačiau žinoma, viešai.